Hvidvin

Hos best by Henriette har vi et godt og bredt sortiment af vine også hvidvin.
Vi har nøje udvalgt vores hvidvine, som ligger i alle prisklasser fra 50 kr.
Vi hjælper dig gerne med at finde den helt rigtige hvidvin både til hverdag og til festlige lejligheder.
Her på siden finder du et udvalg af vores hvidvine. Vi har flere i butikken og får løbende nye vine ind.
Har du særlige ønsker er du velkommen til at kontakte os.

Hermon Mount Hermon White
Golan højderne

Flot hvidvin med en klar, lys farve og en frugtrig duft af citrusfrugter, lime, fersken og æbler. Smagen er frisk og fyldig med noter af tropiske frugter samt en behagelig eftersmag.
En harmonisk hvidvin, der er særdeles egnet til fisk, fjerkræ og diverse salater.
Vinen bør nydes afkølet.

Druer : Chardonnay (55 %) og Sauvignon Blanc (45 %)

Poetas Sauvignon Blanc, Spanien

Poetas Sauvignon Blanc er en harmonisk hvidvin, der balancerer godt mellem frugtig sødme og tilpas tørhed.
En hvidvin, der er særdeles egnet til svinekød, kalvevkød, fjerkræ, røget laks og nøddeagtige oste.
Vinen bør nydes afkølet og serveres omkring 8 grader.
12,5% vol.

Gran Maestro Appassimento
Puglia Italien

Denne hvidvin er lavet på appassimento metoden.
Resultatet er en meget vellykket aroma-bombe med tropiske noter.
Stor dejlig fylde og friskhed med lige tilpas syre i afslutningen.

En vin der fungerer godt sammen med mad, særligt til fyldige forretter,
hvidt kød og modne oste.

Drue : Chardonny, Fiano

Zuma Zuma Chardonnay
Syd Afrika

Zuma Zuma er en elegant og kompleks hvidvin med rig citrus og let abrikos aroma med et hint af vanille. Vinen er fuld af smag med en fløjlsblød og cremet tekstur og en lang, raffineret eftersmag.
Perfekt til kødfulde fisk, skaldyr, kylling, pasta med cremede saucer og blød ost.

Drue : Chardonnay

Dona Paula Chardonnay 2017, Argentina

Viña Doña Paula er beliggende i ét af de højst beliggende områder i Lujan de Cuyo-regionen i Mendoza-provinsen i Argentina – et område, som er kendt for at producere argentinske vine af meget høj kvalitet.
100% af druerne kommer fra Viña Doña Paulas egne vinmarker, hvilket gør det muligt for dem totalt at styre vindyrkningen og dermed vinenes ensartede og konstante kvalitet

Paula hvidvinen er en elegant hvidvin med flot klar gul farve, eksotisk duft af ananas, melon, fersken og vanilje, frisk, rund og fløjlsblød frugtsmag samt en blid og behagelig eftersmag.

Sauvignon Blanc, Saint Clair – New Zealand

Kåret til “Best New Zealand Producer of the Year” ved International Wine Challenge 2016. Vinmageren Matt Thompson er kåret til “International White Wine Maker of the Year” ved International Wine Challenge i London 2009.

Neal Ibbotson fra Saint Clair fremhæver især Marlboroughs meget langsomme, konstante modningsprocess, der giver druerne tid til at opbygge smagselementer frem til høst, som et kvalitetsparameter – der er ikke noget, der bliver forceret frem!

Frugtrig og parfumeret, men uden at virke sæbet.  Meget aromatisk duft med stikkelsbær, grape, Solbærblade, hyld og passionsfrugt. Tør, høj syre, medium krop, mest dominerende grape i munden og medium eftersmag.

Tower Rock Sauvignon Blanc, New Zealand

Tower Rock Sauvignon Blanc er en klassisk og sprød hvidvin med en indbydende duft af græs, urter og stikkelsbær. Det er netop denne stilart, som har sat Marlborough regionen på landkortet.

Vinregionen Marlborough er kendt som en “cool climate” region med en lang vækstsæson der giver hvidvine, som er spillevende med god mineralitet og en solid og gennemtrængende frugtsmag. Det er New Zealand s største vinregion.

Serveringtemperaturen bør ikke overstige 7-8 grader. Denne lækre Sauvignon Blanc er en god solid “allround” hvidvin, som kan sættes til mange forskellige fiske- og skaldyrsretter. Men det er også en vin, der kan gå som et perfekt supplement lette kødretter, pasta, salater eller til retter fra det asiatisk køkken. Tower Rock Sauvignon Blanc er også en perfekt aperitif-vin.

Maison Jean Pla La Souris Verte, Frankrig

Druerne til denne hvidvin er dyrket organisk, og vinen er vegansk, hvilket vil sige, at der ikke er anvendt stoffer af animalsk oprindelse. Vinen er produceret af druerne Grenache Gris (50%), Grenache Blanc (48%) og Muscat (2%)

Det er en elegant hvidvin med flot lys farve, delikat frugtduft, frisk og fyldig smag med intense noter af blomster, lemon og kiwi samt en blid og behagelig eftersmag.

Denne harmoniske hvidvin er særdeles velegnet som aperitif samt til fisk, lyst kød og lette madretter.

Den skal serveres afkølet og bør drikkes forholdsvis ung.

MAN Chardonnay, Sydafrika

En meget forfriskende Chardonnay, der med kun et lille velment aftryk af egefade, ligger til den mineralske side. En meget kompleks og righoldig oplevelse. Aromaerne er mangfoldige; ananas, melon og andre tropiske frugter kommer springende op af glasset sammen med blomster og citrusfrugter.

En meget rund og kun halvfed Chardonnay med en lille olieret tendens, der trækker sig ned over tungen. Smagen er vedholdende og lækker med en god balance mellem fad, syre og sødme. En vin, der kan gå til de fleste retter (naturligvis fisk og skaldyr) men også til mere tunge kødretter.

Chablis Paul Pidault,
Frankrig

Chablis oplevede i 2018 den bedste høst i 2 årtier. Den varme sommer og det stabile vejr i september gav mulighed for at starte høsten tidligere, og hele tiden høste de områder hvor modningen på druerne var optimal.

Denne Chablis har en flot gylden farve og en bouquet af blomster og lyse frugter. I ganen er vinen rund, men frisk, med per- fekt afstemt syre.

Perfekt til Skaldyr, fyldige fiskeretter og lyst kød

Sancerre Gitton Pére & Fils
Frankrig

Denne dejlige Sancerre er en typisk Sancerre med skøn fylde
fra Sauvignon druen, frisk med en dejlig syrlighed.
Vinen er fyldig og kompleks med en lang og kraftfuld finale.
En yderst værdig repræsentant for Loire området.

Perfekt til fiskeretter, skaldyr eller til den kolde buffet.

Miopasso – Grillo – Terre Siciliane
Italien

En lækker cremet og frisk hvidvin med en dejlig blomsteret og nærmest eksotisk aroma.
Druerne er 100% Grillo, som bliver høstet med håndkraft, markerne er beliggende i området omkring byen Marsala på vestsiden af Sicilien.
“Miopasso Grillo er en mellemfyldig vin med god frugt og en smag der er meget blød og lidt cremet i det.

Perfekt til fisk og skaldyr samt som en dejlig aperitif!

Wolfberger Riesling,
Alsace Frankrig

I Alsace har man 7 druer. Riesling er vel
den ukronede dronning af dem alle. Her
kommer en vin fra Wolfberger som virkelig
viser hvad Riesling står for i Alsace.

En elegant lys gylden/strågul farve, rig
blomstrende duft af citrus, stikkelsbær –
med et touch af mineralitet. Smagen er
elegant og tør – uden at blive for syrerig.

Vinen passer perfekt til retter med fjerkræ,
skaldyr, fisk samt til salater. Vinen matcher iøvrigt den klassiske egnsret fra Alsace:
Choucroute/Sauerkraut. Også perfekt som
aperitif – inden en god middag.

Sartori Marani Bianco veronese “Den hvide amarone”

Denne hvidvin er produceret af 100% Garganega druer, der er dyrket på Sartoris egne vinmarker i Veneto området i Italien. Druerne er håndplukkede og omhyggeligt udvalgt og har ligget 40 dage til tørre – samme metode som man anvender til Amarone-vinene, derfor kaldes Marani ”Den hvide Amarone”.

En del af vinen har været lagret på egetræsfade, mens resten har været lagret på ståltanke.

Det er en elegant hvidvin med intens gul-gylden farve, delikat duft af modne frugter og honning, tør, blød og frisk smag samt en lang og behagelig eftersmag.

Denne harmoniske og velafbalancerede hvidvin er specielt velegnet til smagfulde pasta- og fiskeretter samt milde og mellemlagrede oste.

Den skal serveres afkølet og bør drikkes mens den er forholdsvis ung.

Yarden Chardonnay, Golan højderne

Harmonisk hvidvin med en fyldig og frisk smag. Denne vin er produceret af 100 % Chardonnay-druer, der er lagret i 7 måneder på franske egetræsfade, hvoraf halvdelen af fadene var nye. Det er en elegant hvidvin med flot lys farve og en delikat duft af lime, moden pære og fersken. Smagen er fyldig og frisk med noter af modne frugter og ristede nødder med et strejf af egetræ og vanilje samt en blid og behagelig eftersmag.

Denne harmoniske vin er velegnet til fisk, fjerkræ, suppe og salater. Den skal serveres afkølet.

Yarden Viognier, Golan højderne

Mellemfyldig hvidvin med en elegant og samtidig kompleks frugtsmag. Denne vin er produceret af 100 % Viognier-druer. Halvdelen af vinen har været lagret i 4 måneder på franske egetræsfade, mens den anden halvdel har været lagret på ståltanke. Det er en skøn hvidvin med en flot lys farve og en delikat duft af fersken, abrikos, pære, lime, melon og ananas med et behageligt strejf af friske blomster og krydderier. Det er en mellemfyldig hvidvin med elegant og kompleks frugtsmag, der efterfølges af en blid og behagelig eftersmag.

Vi anbefaler denne harmoniske hvidvin til fisk, fjerkræ, salater og cremede oste. Den skal serveres afkølet.

Tinazzi Pinot Grigio Delle Venezie, Italien

Produceret på 100% Pinot grigio. Modnet på ståltanke.
Vinen er frugtig og frisk med en botanisk aroma og en frisk smag.
Serveres på en temperatur på 8-9 grader.

Sella & Mosca, 2019 La Cala, Vermentino di Sardegne DOC
Sardinien

La Cala er en fantastisk godt afbalanceret og mineralsk Vermentino med en lækker imødekommende frugtaroma og friskhed. Det er ganske enkelt en skøn hvidvin, der kan anvendes til mange madretter.

Produktionen
Vinen er udelukkende produceret på Vermentino fra Alghero-regionen. Druerne gennemgår en nænsom presning, hvorefter mosten trækker i en længere periode på kvaset inden gæringen startes. Vinen er ikke lagret på egetræsfade, da man ønsker af fremelske helt friske frugtaromaer.

Oplevelsen
La Cala er en frisk og smagfuld hvidvin med toner af citrusfrugter og hvide blomster og en livlig mineralsk note. Vinen er overraskende blød og afbalanceret, og smagen er vedholdende med fine frugtagtige aromaer.

Sella & Mosca, 2019 Vermentino di Sardegna DOC, Sardinien

Vermentino er indbegrebet af hvidvin fra Sardinien. Sella & Mosca fremelsker altid en lækker og forfriskende stil. Value for money!

Produktionen
Vinen er udelukkende produceret på Vermentino fra Alghero-regionen. Druerne gennemgår en nænsom presning, hvorefter mosten trækker på kvaset inden gæringen ved lav temperatur startes. Vinen er ikke lagret på egetræsfade, da man ønsker af fremelske helt friske frugtaromaer.

Oplevelsen
Vinen har en flot strågul farve med et grønligt skær. Der er masser af smag for pengene. En frisk og livlig hvidvin, der er blød og sprød.

Serverings-TIPS
Serveringstemperaturen bør ikke overstige 7 – 8 grader. Vinen er velegnet som en aperitif før frokost eller som ledsager til lettere og ikke for fede retter med fisk og skaldyr og salater.

14 Hands Chardonnay 2016 Washington State

Denne vin er lavet på 88 % Chardonnay og de sidste 12 % er et mix af Pinot Gris, Viognier, Sauvignon Blanc, Riesling, Gewurtztraminer og Chenin Blanc. Lovgivningen i USA tillader, at hvis en vin er lavet på +75 % af én drue, så kan producenten nøjes med at nævne den drue på etiketten, hvorfor der kun står Chardonnay på denne vin.

Alle druerne kommer fra Colombia Valley i staten Washington. Vinen er elegant og fyldig. Noter af friske æbler og pærer. Fedme og intensitet. Karamel og krydderier. I perfekt balance med syrer og frugt.

Oplagt vin til fjerkræ eller hvid fisk. Bør drikkes ved 9-10 grader.

La Delizia Pinot Grigio, Italien

La Delizia Pinot Grigio har en smuk, strågul farve og en eksotisk duft af vilde blomster og akacie. Frisk og sprød, som en Pinot Grigio skal være. Elegant afrundet med en frugtig smag.

Perfekt til appetizers, fisk, skaldyr, lyst kød og soufflé.

Hacienda Albae Chardonnay, Spanien

Denne chardonnay er en fantastisk hvidvin til prisen.
Vinen er både meget fed og fyldig, men udviser også en god balance med en god syre.

For at opnå en vin der indeholder Chardonnay-druens friskhed og elegance, bliver der løbende holdt øje med druerne – så de bliver høstet på det helt rigtige tidspunkt. Der høstes om natten i midten af ​​august.

Vinen lagres i 2 måneder på franske egefade.

Vinen har en smuk lysegul farve med grønne refleksioner. Duften kommer flot op af glasset , med noter af annanas, gønne æbler og eksotiske frugter. Smagen er meget fyldig, behagelig og vedvarende, perfekt til fed fisk, Sushi og krydret mad.

Gitton Sancerre, Frankrig

Chablis 2019 , Frankrig.

Stark-Condé Field blend, Syd afrika

KÅRET TIL SYDAFRIKAS BEDSTE HVIDVIN!

Stark conde er kåret til Sydafrikas bedste vingård og står bag en vin der er kåret til ”Sydafrikas bedste Cabernet”, 2 gange.

Det her er deres bedste hvidvin, pakket med velsmag, den er kåret til Sydafrikas bedste hvidvin og herunder kan du se en del andre flotte anmeldelser denne vin har opnået:

Decanter 95 point af 100 mulige

Winespectator 91 Point af 100 mulige

Jeb Dunnuck 92 Point af 100 mulige

Tim Atkins 91 Point af 100 mulige

Og mange flere.

Hele idéen bag denne vin, er at finde den perfekte balance mellem fylden og teksturen fra druerne Rousanne og Viognier, balanceret med frugt og syre fra Chenin Blanc og Verdelho.

Det historiske navn for vinmarken hvor druerne vokser, er ‘Jan Lui’s Field’, opkaldt efter en tidligere ejer af jorden. Området blev tidligere brugt af khoi-san til græssende kvæg, og det menes at være en af de ældste kultiverede marker i Stellenbosch. Der er dyrket druer på stedet i mere end 350 år.

Vinen er en tøndefermenteret blanding af Chenin Blanc (42%), Roussanne (30%), Verdelho (17%) og Viognier (11%).

smagsvurdering:

”Lys gylden farve, fyldig duft med noter af fersken, og hvide blomster. Smagen er fyldig og her kommer der smagsnoter af fersken og brioche, sammen med miniralitet og citrus”

Serverings TIPS
Dejlig vin der bør serveres ved 6-8 grader, gerne til retter med fisk eller salater.

Piesporter Michelsberg Moselland, Tyskland

Piesporter Michelsberg er en elegant vin, der er smuk gylden i glasset med en grøn kant. Duften er frisk med citrus og nyslået græs. Smagen er dejligt forfriskende med en liflig frisk frugtkarakter.
Server vinen til salater, asiatiske retter eller milde oste.

Serveringstemperatur: 8-10°C