Rødvin

Hos best by Henriette finder du et stort udvalg af vin, også rødvine.
Vi har et sortiment, hvor du kan finde gode rødvine i alle prisklasser fra 50 kr.
Vi har udvalgt de bedste rødvine både til hverdag, til festlige lejligheder og til feinschmeckeren og vinentusiasten, som gerne vil have en helt særlig vinoplevelse.
Her på siden finder du et udvalg af vores rødvine. Vi er ved at opdatere hjemmesiden, så derfor vil der løbende komme mere på. Vi har mange flere i butikken og får løbende nye vine ind.
Har du særlige ønsker er du også velkommen til at kontakte os.
Vi tager forbehold for udsolgte varer

Stark-Condé Syrah three pines, Syd Afrika

En flot, lækker og kraftig Syrah med en næsten Nordrhône-agtig krydret næse af friskkværnet sort peber. En vin, der er velegnet til krydrede og kraftige kødretter.

Druerne til vinen høstes fra to forskellige parceller. Den højest beliggende parcel, hvor undergrunden indeholder granit, giver vin med elegance og en blød garvesyre, mens den lavere beliggende parcel, hvor undergrunden er meget stenet, giver mere robuste vine med et højere indhold af tanniner.

Vinen er fadlagret i 22 måneder på en kombination af 300 liters egefade fra forskellige franske bødkere. 30% af fadene er helt ny eg.

Serverings TIPS
Serveringstemperaturen bør ikke overstige 18 grader. Vinen er som skræddersyet til krydrede og kraftige kødretter.

Wine Spectator:
91 points

Stark-Condé Three pines Cabernet Sauvignon, Syd Afrika

En saftig og spændstig Cabernet, som udfolder hele Sydafrikas store potentiale for fuld drøn. José Condé overgår næsten sig selv – og under alle omstændigheder de omliggende kollegaer – med denne saftige fantomvin.

Druerne til vinen høstes med håndkraft fra de bedste parceller fra Stark-Condés vinmarker i Jonkershoek Valley.

Vinen fadlagrer i 22 måneder på 300 liters franske egefade, hvoraf 70% er helt nye franske egfade. Tapningen foregår uden nogen form for filtrering.

Drueindholdet er en komposition af 93% Cabernet Sauvignon, 5% Merlot og 2% Petit Verdot

Serverings TIPS
Serveringstemperaturen bør ikke overstige 18 grader. Vinen er særdeles velegnet til kraftige kødretter og gode modne oste.

Platter´s Guide 2010: 4 ½ Stars “Highly Recommended”

92 points i Wine Spectator, der skrev;
“Dark, ripe and very polished, with a gorgeous core of crushed plum, cassis and blackberry fruit. Yet there´s plenty of mouthfilling grip, with a touch of loam and tar driving through on the finish.”
November, 2010

5 af 5 stjerner i VinAvisen.dk, der skrev;
“Stor og flot vin. I den kraftige duft lidt grønne toner. I den intense smag masser af Cabernet. Det er en vin, der ubetinget skal skænkes til en kraftig kødret med masse…r af krydderi”.

Stark-Condé Syrah Stellenbosch, Syd Afrika

En flot, lækker og kraftig Syrah med en næsten Nordrhône-agtig krydret næse af friskkværnet sort peber. En vin, der er velegnet til krydrede og kraftige kødretter.

Druerne til vinen høstes fra to forskellige parceller. Den højest beliggende parcel, hvor undergrunden indeholder granit, giver vin med elegance og en blød garvesyre, mens den lavere beliggende parcel, hvor undergrunden er meget stenet, giver mere robuste vine med et højere indhold af tanniner.

Vinen er fadlagret i 22 måneder på en kombination af 300 liters egefade fra forskellige franske bødkere. 30% af fadene er helt ny eg.

Serverings TIPS
Serveringstemperaturen bør ikke overstige 18 grader. Vinen er som skræddersyet til krydrede og kraftige kødretter.

Wine Spectator:
91 points

Stark-Condé Cabernet sauvignon Stellenbosch, Syd Afrika

José Condé er en af de største Cabernet specialister i Sydafrika, og med denne fantastiske vin, underbygger han sin position. Det er et helt enestående glas vin. En betagende kombination med Den Nye Verdens sødme, og klassiske Médoc-toner. Det er ikke uden grund, at netop denne vin er kåret som Sydafrikas bedste Cabernet Sauvignon. Det blev den i øvrigt også i årgang 2006, og Stark-Condé er således det eneste vineri, der har vundet “Old Mutual Trophy” to gange.

Vinen fadlagrer i 18 måneder på 300 liters franske egefade, hvorefter den endelig “blend” sammensættes. Herefter lagres vinen i endnu 4 måneder på fad. 40% af fadene er helt ny fransk eg.

Drueindholdet er en komposition af 86% Cabernet Sauvignon, 7% Merlot, 5% Petit Verdot og 2% Cabernet Franc.


Serverings TIPS
Serveringstemperaturen bør ikke overstige 18 grader. Vinen er sårdeles velegnet til kraftige kødretter og gode modne oste.


Wine Show RSA 2010: Winner of the American Express Trophy for Best Cabernet Sauvignon

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️  – 5 af 5 stjerner i VinAvisen.dk – der skrev;
Superlækker rødvin med fornem duft og en blød, moden og afrundet smag af den gode Cabernet-drue.

Wine Spectator:
90 points

Stark-Condé Oude Nektar, Syd Afrika

Stark-Condé Oude Nektar 2015, Stellenbosch, Sydafrika

Formidabel rødvin lavet på gamle vinstokke og et omhyggeligt udvalg af bær inden gæring. Tæt og intens udfolder denne Cabernet en klassisk duft. Smagen er afbalanceret og meget kompleks med en lang, tæt og saftig finish. Faktisk blev der kun produceret 8.500 flasker.

Vinen er lavet på en kombination af druerne Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Malbec & Petit Verdot

Sella & Mosca, 2014 Marchese di Villamarina, Alghero Cabernet Riserva DOC, Sardinien

Marchese di Villamarina er Sella & Mosca’s absolutte topvin, og samtidig én af Italiens helt store vine, som er produceret i Bordeaux-stil.

Vinen er udelukkende produceret på Cabernet Sauvignon fra parceller med gruset og jernholdig lerjord. Det er et helt unikt Middelhavs-terroir, som skaber forudsætningerne for produktionen af dette pragteksemplar, der er én af de bedste vine, som fremelskes på Sardinien.

Efter høsten gæres druerne i en længere periode på druernes skin, hvorefter vinen lagres i franske barriques i en periode på 18 måneder. Heraf fornys 50% hvert år. Vinen lagres efterfølgende minimum i 12 måneder på flaske, inden den forlader kælderen

Vinen har en flot rubinrød farve med et lilla skær. I næsen fornemmes intense toner af sorte kirsebær, solbær, tobak og krydderier.

Smagen er velbalanceret og silkeagtig med dybde og struktur. Vinen har ”bid” med modne tanniner, der giver vinen en flot helhed med en formidabel fine balance. Afslutningen er varm og forførende og usædvanligt vedholdende.

Sella & Mosca Tanca Farra alghero rosso, Sardinien

Tanca Farrà er en lækker saftig vin med nerve og personlighed, der overvejende er produceret på Cabernet Sauvignon. En vin med fylde og kraft, og en silkeblød afslutning.

Produktionen
Tanca Farrà er overvejende produceret på Cabernet Sauvignon med et lille ”skud” af gamle lokale sorter. Vinen lagres i 12 måneder på fad, hvoraf en stor andel er franske barriques. Der anvendes samtidig en lille andel af større egefade. Vinen lagres yderligere i 6 måneder på flaske, inden den forlader kælderen.

Oplevelsen
I næsen fornemmes aromaer af sorte kirsebær og sød pibetobak med nuancer af både anis og mynte. Det er virkelig en god mundfuld kvalitetsvin med en flot koncentration og en dejlig solbæragtig fylde, der afsluttes med en silkeblød fornemmelse, og en god længde i eftersmagen.

Serverings-TIPS
Serveringstemperaturen bør være mellem 16-18 grader. Vinen egner sig godt til kraftige kødretter, vildt eller modne og kraftige oste.

 

 

 

Sella & Mosca Cannonau di sardegna, Sardinien

Cannonau di Sardegna er en signaturvin fra Sella & Mosca. Cannonau er en druesort, der næsten er blevet et symbol for Sardinien. Cannonau er absolut en af kronjuvelerne hos Sella & Mosca.

Produktionen
Druerne vokser i de varme og sandede jorde i Alghero-regionen. Vinifikationen er traditionel, og vinen lagres i 8 måneder, hvoraf en stor del på store egetræsfade.

Oplevelsen
Resultatet er en vin med intensitet og varme. I næsen fornemmes delikate blomstertoner og modne frugtnoter med de mere klassiske aromaer fra middelhavsvegetationen. Det er en blandet og indbydende buket af violer, rose, kirsebær og ribs samt en elegant nuance af krydderier.

I munden er vinen fyldig, robust, varm og generøs, men alligevel velafbalanceret, frisk og dyb. Afslutningen er vedholdende med en silkeagtig struktur.

Servering
Serveringstemperaturen bør være mellem 16-18 grader. Det er en vin, som passer rigtig godt til mange retter med okse- eller kalvekød, fjerkræ, vildt eller milde oste. Server den også som en frokostvin. Den er velegnet til en tallerken med charcuteri.

 

 

Sella & Mosca Cannonau di sardegna Riserva, Sardinien

Druerne til Sella & Mosca’s ”flagskib” – Cannonau Riserva – høstes fra vinmarker, der kun ligger et stenkast fra havet.

Produktionen
Druerne vokser i de varme og sandede jorde i Alghero-regionen. Vinifikationen er traditionel, og vinen lagres i 24 måneder, hvoraf minimum 12 måneder på store egetræsfade.

Oplevelsen
Vinen har en flot rubinrød farve. Aromaen, som roligt stiger op af glasset, har noter af violer, marmelade, blommer, solbær og orientalske krydderier. Smagen er fyldig og solid, velstruktureret og varm med toner af urter og bær. I eftersmagen fornemmes ”toastede” noter fra fadlagringen samt et væld af behagelige krydderier.

Serverings
Serveringstemperaturen bør være mellem 16-18 grader. Vinen egner sig godt til kraftige kødretter, vildt og retter med lam samt til modne/lagrede oste.

Cassallaia Rosso Toscana

Casallaia er en rigtig varm, saftig og fyldig rødvin fra Italiens top-region Toscana. Det er en vin, som mange vinelskere nemt vil kunne nyde uden mad, men det er samtidig en rødvin, som går godt til gode krydrede kødretter.

Vinen er produceret på Sangiovese, Merlot og Cabernet Sauvignon. Produktionen er traditionel og vinen er lagret på små franske barriques i en periode på seks måneder. Resultatet er en fyldig og saftig rødvin, der flyder over tungen som ren silke.I næsen fornemmes aromaer af modne sorte kirsebær samt krydrede noter. Smagen er fyldig og saftig med frugtkarakter og igen med noter af sorte kirsebær og et strejf af sød vanilje.

Gode anmeldelser
Vinen har i årgang 2018 fået hele 97 point af vinguruen Luca Maroni

Servering
Serveringstemperaturen bør ikke overstige 17-18 grader. Vinen er som skabt til gode kødretter herunder krydret kød fra grillen, men den er også anvendelig til pastaretter med fløde. Endvidere en den en rigtig dejlig vin at servere til gode modne oste. Vinen bør iltes efter åbning. Så bliver oplevelsen endnu større.

Primitivo Signature Cuvee, Italien

En fed, tæt og sødmefuld syditaliener, der udelukkende er produceret på Primitivo.

Vinen har en meget flot og mørkerød farve. I næsen er den flot og intens med aromaer af modne blommer og rosiner. Vinen har en koncentreret og fyldig smag med flotte noter af vanilje og krydderier.

Det er et virkelig prisvenligt alternativ til Amarone. Vinen er nemlig – ligesom Amarone – produceret på lufttørrende druer. Den er lagret i 6 måneder på overvejende franske egetræsfade, men også en lille andel amerikanske. Omkring en tredjedel er helt nye fade.

Gode anmeldelser
Vinen har i årgang 2017 fået hele 98 point af vinguruen Luca Maroni.

Serverings
Serveringstemperaturen bør ikke overstige 17 grader. Server den til kraftige og krydrede kødretter, eller til stærke og modne oste.

Domaine Allégret Côtes du Rhône
Frankrig

Vinen har en flot rubinrød farve med en dejlig aroma af modne røde bær, muskat, oliven og rosmarin. Silkeblød eftersmag med afbalancerede tanniner.
God til bla lam og oksekød.

Druer : 70% Grenache og 30% Syrah.
Servering : Temperatur mellem 15-17 g.

Maravigna Biferno Rosso Riserva
Italien

Maravigna er fremstillet på en kombination af de lokale druer 70% Montepulciano, 15% Trebbian Toscano og 15% Aglianico.

Vinen har en elegant rubinrød farve med en smuk brun kant. Duften giver modne bær, brombær og mørke blommer. Smagen er meget harmonisk med bløde tanniner fra den velintegrerede fadlagring og en dejlig elegance i eftersmagen.

Maravigna er et godt match til kødretter, gerne grillet kød, pastaretter eller oste med smag.

Barolo I Leoni 2014

Vinen har en smuk teglstens rød farvei glasset med et orange skær. Duften byder på kaffe, tobak og mint. En kraftfuld og samtidig fløjlsblød vin, som har potentiale til at gemmes, men efter en dekantering kan den nydes allerede nu med stor fornøjelse.

En fornem ledsager til rødt kød, vildt, fuglevildt, ragout, kalv, lam og stærk ost.

Serveringstemperatur 16-18°C.

Cartolina Grandioso vino rosso
Italien

Vinen er sammensat af
kvalitetsvin fra flere regioner – blandt andet
fra Toscana, Umbrien, Veneto, Sicilien og
Puglia. En del af vinen er fadlagret imens en
anden er produceret på tørrede druer.

Vinen fremstår flot dybrød i glasset – duften
kommer en i møde med noter af charmerende
bærfrugt. En vin hvor frugten er i højsædet –
undertoner af viol og let krydderi samt vanille
fra egefadet. Blød og særdeles delikat
harmonisk smag.

Governo Toscano Gran Passaia. Toscana, Italien.

Denne vin er lavet på en kombination af sangoivese druer og merlot druer. Produceret med teknikken Governo, hvor man bruger delvist tørrede druer.
Dette giver bløde tanniner og en rund smag med ekstra fylde, saft og kraft.
Dette er en vin der ikke overdøver maden og fungerer godt med de fleste kødretter og gode oste.

Wollridge Zinfandel Reserve

Wollridge Zinfandel Reserve produceres på druer fra én af de bedste og mest anerkendte vingårde i Lodi, som hvert år frasælger en del af produktionen under synonymet ”Wollridge”.
Vinen har gennemgået en vinifikation på topmoderne udstyr og det er udelukkende druer fra gamle vinstokke, der har været anvendt.

Wollridge lagres på amerikanske egefade i en periode på 6 måneder.

Wollridge Zinfandel reserve er et meget fyldigt og velsmagende glas vin. I duften fornemmes toner af sødmefuld frugt, peber, vanilje og brombær.
Farven er tæt og mørk. I munden føles vinen fed, tæt og koncentreret med et dejligt lille aftryk fra fadlagringen med skønne toner af vanilje.

Gran Maestro, Italien.

En ægte appassimento der er lavet på tørre druer, hvilket giver mere saft og kraft,
samt blød og velsmagende vin.
Gran Maestro er noget af en aroma-bombe, med masser mørk frugt og krydderier
i duften. Smagen har en snert af sødmefuld frugt med bløde tanniner.

En virkeligt god vin for de fleste, der  fungerer perfekt til stegen og de gode
sammenkogte retter.

Immensum Cultori del Vigneto Salento
Italien

Denne vin er produceret af 100% Negroamaro-druer, der er dyrket i Salice Salentino, som ligger i Salento-regionen i Puglia. Vinen har været lagret 8 måneder på små egetræsfade. En utrolig elegant vin med intens rubinrød farve og en delikat frugtduft med noter af hindbær. Meget fyldig frugtsmag med krydrede noter, bløde tanniner samt en lang og behagelig eftersmag.

God til grillede retter, oksekød, pasta, pizza og rødt kød.

Castello Banfi Brunello di Montalcino
Italien

Denne vin har været lagret i 2 år på egetræsfade, hvorefter den er lagret i 8-12 måneder på flaske inden frigivelse. Denne vin har en kraftig, dyb rød farve med et granatrødt skær, samt en lækker bouquet med noter af krydderier, kaffe, tobak og blommer. Den fløjlsbløde, fyldige smag har silkebløde tanniner og efterfølges af en lang, behagelig eftersmag.

Det er en fyldig vin, der passer perfekt til rødt kød, vildt, kraftige retter samt stærkere oste.

Vinen er fremstillet på 100% nøje udvalgte håndplukkede Sangiovese druer.

Take Root. Shiraz. Australien.

En skøn rødvin med flot farve og delikat frugtduft. Utrolig elegant smag af modne bær, sorte oliven og lakrids samt et strejf af krydderier.
Vinen har samtidig god frugtintensitet, silkebløde tanniner samt en lang og behagelig eftersmag.
God til oksekød, barbecue, Pasta og hårde oste.

Miopasso Primitivo Puglia

Vinen er den perfekte kombination af lokal tradition og moderne vinfremstilling. Vinen er robust men på samme tid glat og silkeblød. Rig på frugt, med en masse krydrede toner. Miopasso Primitivo har et overflod af modne, mørke bærsmag og en lang, varm og vedholdende eftersmag. I duften fornemmes svesker, peber og brombær.

Serverings
Serveringtemperaturen bør ikke overstige 18 grader. Miopasso Primitivo er det perfekte akkompagnement til kødfulde pastaretter, retter med lyst kød, grillet kød og grøntsagsretter samt milde bløde oste.

Miopasso Appassimento Nero D´avola

En helt utrolig lækker Appassimento Nero D´Avola med en intens duft og en koncentreret smag.  En stor vinoplevelse til en meget fornuftig pris.

Produceret af en nøje udvalgt blanding af friske og tørrede Nero d’Avola-druer, dyrket imellem top-områderne, Gela og Vittoria på Sicilien.

Vinen har en dyb purpur-rød farve, med en meget intens bouquet af røde bær og tørrede frugter, nødder, peber og krydderier.

Smagen er kraftig og med masser af frugt, men samtidig afbalanceret med modne tanniner og en dejlig lang eftersmag.
Servering
Serveringtemperaturen bør ikke overstige 18 grader. Miopasso Nero D´Avola vil være velegnet til medium kraftige kødretter, gerne med masser af krydderier. Også til asiatiske retter vil den være et hit, ligesom til stærke modne oste.

Barolo Mundi Riserva. Italien.

Barolo er noget af det ypperste Italien kan tilbyde. Denne Barolo har ligget 24-30 mdr. på forskellige træfade, hvorefter den modnes i 4 år på franske egefade.
Baroloen har en smuk granatrød farve. Den har bløde tanniner og en kompleks smag med noter af mørke bær, chokolade og tobak. Vinen har en dejlig eftersmag.
Velgenet til bla. svamperisotto, osso bucco og hårde oste

Le Versant Pinot Noir

Vinen har Pinot Noir druens karakteristiske lyse farve, og næsen mødes at et væld af røde, saftige bær, og lidt Sydfranske middelhavsurter. Smagen er mellemfyldig, med god smagskoncentration og masser af klassisk Pinot Noir frugt. Det er en vin der kan anbefales til lettere retter, og er det oplagte valg til fuglevildt.
Serveres ved 14-16 grader i store rødvinsglas.

Zuma Zuma shiraz Cabernet sauvignon, Syd afrika

Zuma Zuma er en blanding af 60% Shiraz og 40% Cabernet Sauvignon fra Western Cape regionen i Sydafrika.

Op til 15 år gamle vinstokke og en lerholdige jord skaber en spændende vin med rig frugtaroma, præget af vanilje fra egefadet og en dyb, pulserende rubinrød farve.

Skøn vin til kødretter, pizza og pasta.

Yarden Syrah
Golan højderne

Produceret af 100% syrah druer.

Gæret i ståltanke og derefter lagret på små franske egetræsfade i 18 mdr.
En elegant vin med en flot klar farve og en kompleks duft af modne brombær, friske kirsebær samt noter af krydderier, røget kød og chokolade.
Fyldig frugtsmag og lang og behagelig eftersmag.
Vinen er velegnet til fx lam og grillmad.

Yarden Pinot noir 2014
Golan højderne

En smagfuld vin med noter af sure kirsebær, jordbær, blomster og en smule røg.
Denne vin er god til fx steak, and og laks.

Nic Rager Pinot Noir 2017, Frankrig

Nicolas Rager er en veluddannet winemaker, der trods sin unge alder har en hel del erfaring fra vinmarkerne rundt omkring i Europa. Han har en helt speciel forkærlighed for Pinot Noir, og med denne vin rammer han en meget lækker og frugtrig stil, hvor lagringen på eg også slår igennem med skønne vaniljeagtige toner.

Anbefales til and og gås, fjerkræ, oksekød, ost, svinekød mm.

Gamla Syrah
Golan højderne

Denne vin præsenterer modne kirsebær og blommefrugt noter samt smag af røget kød, cedertræ, tobak og blomster. Fyldig og silkeagtig krop giver en smagfuld og tilfredsstillende nydelse.

Drue : 100% Syrah

Gamla Sangiovese
Golan højderne

100% Sangiovese høstet i det centrale og nordlige Golan,
gæret på ståltanke, derefter lagret på
franske egefade i 12 måneder.
Delikat duft, mellemfyldig smag med lang & behagelig eftersmag
Velegnet til lette retter eller blot som hygge vin

Gamla Cabernet Sauvignon
Golan højderne

Denne Cabernet Sauvignon har en behagelig smagskoncentration og er god fyldig. Selvom den er klar til at drikke nu kan den forbedre sig i flasken i de kommende år, og vil leve pænt i seks til otte år efter høsten. Nyd vinen til oksekød, lam eller grillet svampespyd.
Vinen er lagret i franske egefade i 12 måneder.

Hermon-Mount Hermon indigo
Golan højderne

Denne vin er produceret af et blend af de traditionelle franske druer; Cabernet Sauvignon og Syrah, der alle er dyrket i Golan højderne i Galilæa området.

Det er en flot vin med rød-violet farve, delikat og frugtig duft af modne blommer og kirsebær med noter af friske og røgede urter, mellem-fyldig, rund og blød frugtsmag samt en lang og behagelig eftersmag.

Hermon-Mount Hermon red
Golan højderne

Vinen er produceret af 51% Cabernet Sauvignon, 24% Merlot, 16% Cabernet Franc, 5% Petit Verdot og 4% Malbec druer, der alle er dyrket i Galilæa området.
Den har gæret og udelukkende været lagret i ståltanke.
Det er en flot vin med klar rød farve, delikat og frugtrig duft, fyldig smag af hindbær, kirsebær og jordbær med et strejf af friske krydderurter samt en behagelig eftersmag.
Denne velafbalancerede vin er særdeles velegnet til kød-, pasta- og risretter samt modne brieoste.
Den kan med velbehag drikkes nu og de næste par år.

Seraphin cotes de Rohne

Denne dejlige vin er produceret på Syrah (50%), Grenache (40%) og Mouvèdre (10%) fra mere end 50 år gamle vinstokke. De gamle vinstokke giver druer med mere smag, og det sætter sit tydelige præg, i denne dejlige vin.

”Frugtige nuancer af brombær, solbær, blåbær og jordbær. Byder på noter af grøn og sort peber samt mynte. En saftig vin med et middel syre/tannin niveau samt en fyldig og frugtig smag. Vinen præsenterer sig selv med en duft af mørke bær og peber samt en flot mørk farve, og slutter af med en lang eftersmag.”

Gør sig fremragende til grillen eller retter med okse, kalv og Lam.

Terre del Moro – Amarone della Valpolicella Classico

Ægte Amarone, der er produceret i den populære og holdbare stil, som giver en saftig, svesket og let sødlig Amarone. Vinen har en lækker lang og vedholdende eftersmag. Smagen er varm og intens med en krydret tone af kirsebær, svesker og blommer. En stor vinoplevelse!

Terre del Moro valpolicella Ripasso

Classico superiore. Italien.

Denne vin er lavet på 60% Corvina druer, 20% Corvinone druer og 20% Rondiella.
Vinen er lagret på egetræsfad.
Meget velsmagende Ripasso med både varme og kraft. Smuk rubinrød farve.
Vinen har en lækker mandelagtig aroma.
Vinen er særdeles velegnet til kraftige kødretter og gode oste.
Vinen bliver ekstra god af at stå 1-2 timer på karaffel inden servering.

Terre del Moro valpolicella Ripasso

Classico superiore. Italien.

Denne vin er lavet på 60% Corvina druer, 20% Corvinone druer og 20% Rondiella.
Vinen er lagret på egetræsfad.
Meget velsmagende Ripasso med både varme og kraft. Smuk rubinrød farve.
Vinen har en lækker mandelagtig aroma.
Vinen er særdeles velegnet til kraftige kødretter og gode oste.
Vinen bliver ekstra god af at stå 1-2 timer på karaffel inden servering.

Casal Farneto Motepuliciano D ´Abruzzo

Vinen, som udelukkende er produceret på Montepulciano, kan nydes afkølet, så den samtidig fremstår forfriskende. Farven er næsten lilla med et flot violet skær. I næsen fornemmes mørke kirsebær og blommer og en behagelig krydret tone. Vinen har en flot balance mellem duft og dybden i smagen.

Serveringstemperaturen bør ikke overstige 18 grader. Det er en vin som er ideel til retter fra grillen, lyst kød, pastaretter, smagfulde vegetarretter og modne kraftige oste.

Ducanelli, Negroamaro Puglia, Italien

Negroamaro-druen dyrkes stort set kun i den sydlige del af Italien, helt nede på Italiens hæl i regionen Puglia. Og det er især her, at Negroamaro giver gode fyldige rødvine, med den meget karakteristiske varme og behagelige smag.
Ducanelli er et klassisk eksempel på denne vinstil.

Hacienda Albae Crianza Cabernet Sauvignon

Klimaet i La Mancha gør Hacienda Albae Cabernet Sauvignon til en vin med en perfekt modenhed. Cabernet Sauvignon-druen har perfekte betingelser her.

Vinen lagres på franske egetræsfade i 6 måneder.

Hacienda Albae Cabernet Sauvignon har en intens rød farve med violette toner. Næsen er frugtrig og kompleks med mineralske noter. SMagen er struktureret med en kraftig volume og en langeftersmag.Vinen passer perfekt til ost, fjerkræ, rødt kød og vildt.

Valpolicella Ripasso classico superiore, Cantina Negrar, Italien

Drueindholdet er Corvina, Rondinella og Molinara. Druerne høstes med håndkraft. De vokser i selve hjertet af Valpolicella Classico regionen mellem Negrar-bakkerne. Vinen lagres efterfølgende på en kombination af små og store egetræsfade inden den tappes på flaske.

En meget velsmagende Ripasso, med varme og kraft. Farven er flot rubinrød. Der stiger en lækker mandelagtig aroma op af glasset, som virkelig giver appetit på at smage vinen i store mundfulde.
Servering
Serveringstemperaturen bør ikke overstige 16-18 grader. Vinen er som skabt til gode kraftige kødretter, herunder efterårets gode klassiske retter som ande- og flæskesteg. Den kan også anvendes til gode modne oste. Vinen bør iltes efter åbning af flasken. Hæld den på en karaffel og lad den stå i 2 timer før servering.

Amarone Della Valpolicella Cantina Negrar, Italien

Denne vin er produceret af Corvina Veronese, Rondinella og Corvinone-druerne som man bruger specifikt i disse amarone vine.

Alt er håndhøstet, sorteret og efterfølgende lagt til tørre i ca. 3 måneder i mindre kassetter i deres tørrerum. Denne meget specifikke teknik gør at de koncentrere sukkerindholdet, alt imens druerne går igennem en mikrobiologisk proces i løbet af tørreperioden. Efterfølgende, bliver druerne gæret, macereret og presset i ca. 25 dage.

Den lange tradition af forsigtigt tørring af druer slutter af med at de lokaler druer bliver udsat for aldring i egetræstønder… næsten 2 år i små barriques og kæmpemæssige fade på næsten 3000 liter inden de bliver modnet til flaske…

Det er blot nogle af hemmelighederne bag denne vin med sine lækre ekspressive aromaer af moden rød frugt og søde krydderier, der fører til en generøs smag, med en smidig og fast struktur. Trods sin høje koncentration er den stadig drikkevenlig for de fleste.

Anbefales at serveres i store glas ved en temperatur på 16-18C, gerne til store kødretter.

MAN Merlot, sydafrika

Et virkelig lækkert glas Merlot, med massere af mørk frugt og bløde tanniner, cigarkasse, kaffe og chokolade, alt det man forbinder med vellavet Merlot.
Selve vinfremstillingen af denne skønne Merlot er ret traditionel. 20% af vinen lagres på helt nye amerikanske 300 liter fade, hvilket bidrager til en meget lækker duft og smag af frisk vanilje.

Value Brands of the Year: Top 3 South African Value Brands”

MAN Cabernet Saugvignon, sydafrika

Et virkelig lækkert glas Cabernet Sauvignon med solbær i duft og smag. En vin, som bør sættes til retter med rødt oksekød eller kraftige sammenkogte kødretter.

Selve vinfremstillingen af denne skønne Cabernet Sauvignon er ret traditionel. 20% af vinen lagres på helt nye amerikanske 300 liter fade, hvilket bidrager til en meget lækker duft og smag af frisk vanilje.

5 af 5 stjerner i VinAvisen.dk, der skrev
“Rødvin med en flot, ren og karakteristisk smag af den gode Cabernet-drue. En vin til gode kødretter. Flasken har skruelåg”.

MAN syrah, sydafrika

Med en indbydende bouquet af mørke skovbær, blommer og søde orientalske krydderier fremstår denne Sydafrikanske Syrah, som en kombination af Europæisk finesse og Den Nye Verdens lette sødme. En meget lækker vinoplevelse med bløde tanniner og en skøn vedholdende eftersmag.

Efter en traditionel vinfremstilling lagres 20% af vinen på helt nye 300 liter fade, fremstillet af Amerikansk eg. Det bidrager bl.a. til en meget lækker duft og smag af frisk vanilje. MAN Syrah er en flot repræsentant for sydafrikansk Syrah.

Terra Andina Cabernet Sauvignon, Chili

Terra Andina Bold Cabernet Sauvignon, er en dejlig imødekommende vin.

Frisk livlig cabernet til den lette saftige stil. Duft af friske solbær.

Nydes med fordel afkølet.

14 hands winery Merlot, USA

14 Hands, Cabernet Sauvignon, er en elegant vin med flot rød farve, delikat duft af blåbær og solbær med et strejf af tørrede urter og krydderier og en dejlig fyldig og let krydret frugtsmag af solbær og mørke kirsebær med noter af kakao, silkebløde tanniner samt en lang og behagelig eftersmag.

14 Hands, Cabernet Sauvignon er særdeles velegnet som ledsager til retter med okse, kalve og lammekød, men kan selvfølgelig også bare nydes som et godt glas vin uden mad.

Alkoholprocent: 13,5.

Madazanum Ventoux, Frankrig

Madazanum er en helt perfekt efterårsvin fra Rhônedalen. En vin med fylde, kraft og evner til at matche selv de kraftigste kødretter.

Vinen er produceret på Carignan, Grenache og Syrah fra gamle vinstokke. Vinifikationen er traditionel med fadlagring på egefade. Omkring 25% af vinen lagres på helt nye og friske fade.

Farven er dybrød, ja næsten helt sort. Duften vækker minder om søde krydderier og kirsebær. Smagen er koncentreret og tæt med solbæraromaer. Eftersmagen er vedhængende og lang. En vin med en fin balance og bløde tanniner, dog med et behageligt “bid”m der gør den særdeles velegnet til kraftige kødrettet.

En serveringstemperatur på 15-16° anbefales.

Gevrey – Chambertin 2018, Frankrig

Valreas Domaine De LA Côte , Frankrig

Intens rubinrød tenderende lilla farve.

Kraftig duft af mørke bær. Smag af solbær, middelhavskrydderier
som timian og rosmarin samt lakridsnoter.

En flot velafbalanceret vin med god koncentration og
fløjlsbløde tanniner.

Serveres til lam, middelhavsretter, oksekød og ost.

Domaine du Prieuré, 2017 – Savigny les Beaune “Vieilles Vignes”

Vinen er produceret af druer fra gamle vinstokke. Resultatet er en vin med en forholdsvis kraftfuld bouquet med noter af kirsebær, solbær og hindbær.

Det er en vin med et ret godt lagringspotentiale. Den kan nemt lægges i kælderen i op til 10 år fra høståret i de bedste årgange.
Vinen er elegant, men med en vis kraft og et animalsk udtryk i både duft og smag, hvor aromaer af
kirsebær, solbær og hindbær er dominerende.

Vinens temperatur må ikke overstige 15 grader. Vinen bør ledsages af ikke for kraftige oste eller retter med hvidt kød.