Whisky

Hos best by Henriette har vi et stort udvalg af Whisky.
Whisky i flere prisklasser,alle er de nøje udvalgt udfra kvalitet.

Bimber single malt london whiskey ex-bourbon oak casks, batch no.2

Bimber Single Malt Whisky Ex-Bourbon Oak Casks Batch No. 2 er naturligvis modnet i brugte, amerikanske egetræsfade som tidligere har indeholdt amerikansk bourbon-whiskey. Denne egetræstype komplementerer Bimbers frugtige karakter, og giver en sødmefuld, rig og dominerende smag af vanilje og karamel. Det er en frugtig whisky i perfekt balance.

En intens og yderst velsmagende whisky tappet ved 52,2 % alkohol – kun 2950 eksemplarer er produceret.

Bimber single malt london whiskey ex-bourbon cask.

Alt hvad der kommer fra Bimber Distillery er noget ganske specielt, men denne whisky er noget for sig selv. Det er nemlig en single cask whisky som eksklusivt er tappet for CRT Spirits, og den findes derfor kun på det danske marked. Det er blevet til 263 flasker whisky som kommer fra fad #169. Whiskyen er ikke kølefiltreret, tilsat farve eller vend og er dermed en fadstyrke whisky på 58,7 % alkohol.

Bimber Single Malt Whisky Ex-Bourbon Oak Cask Denmark Edition er som navnet antyder modnet på et amerikansk egetræsfad som tidligere har indeholdt amerikansk bourbon-whiskey. Dette er med til at forme en whisky som er fyldig, sødmefuld og dominerende på frugt-noter.

Bimber single malt london whiskey oloroso cask, batch no. 3

Denne whisky er modnet i et egetræsfad som tidligere har indeholdt sherry-vin af typen oloroso. Det giver en direkte, tør sherrykarakter og bidrager med en stor fylde og masser af klassiske sherrynoter.

I duften findes søde rosiner og tørrede bær sammen med vaniljecreme, maltbrød og honningkage. Derudover støvet kanel og franske pandekager med en strejf af citronsaft.

Smagen byder på en silkeblød tekstur med fornemmelsen af knuste røde bær, chokoladesauce og valnødder. Afslutningen er lang og giver associationer til bananbrød, kanelkage, sirup og ristede ananas overhændt frisk sherry.

En intens og yderst velsmagende whisky tappet ved 51,4 % alkohol – kun 980 eksemplarer er produceret.

Stauning whiskey.

Stauning whiskey er et lille dansk destilleri, som hurtigt er blevet yderst populært. De er kendt for deres høje kvalitet og hvert batch bliver kun produceret i mindre oplag.
Denne sending består af:

-Stauning peat malt batch 1 – Vestjysk terroir whisky på flaske. Røget dansk single malt med dansk tørverøg.
-Stauning Kaos tripple malt batch 1 – Selve essensen af Stauning Whisky. Lidt røg, lidt krydderi og en hel masse velsmagende kompleksitet.
– Stauning rye – Vestjysk terroir whisky på flaske. Røget dansk single malt med dansk tørverøg.

High West american Praire Bourbon whiskey.

High West American Prairie Bourbon Whiskey er en klassisk bourbon whiskey, modnet fra 2 til 13 år i nye brændte amerikanske egetræsfade. Den er sammensat af whiskey produceret på følgende mash bills:

–          75% majs, 21% rug, 4% maltet byg fra Midwest Grain Products (MGP).

–          84% majs, 8% rug, 8% maltet byg fra en ikke offentliggjort kilde.

–          Andre whiskykomponenter som ikke afsløres af kontraktmæssige årsager.

Duft og smag:

Den har en dejlig duft af let karamel og sød vanilje.
En rig og woody velafbalanceret smag af sød korn, honning og nougat.
Afsluttes med vanilje med et strejf af karamelliseret æble.

American Prairie™ Bourbon er opkaldt efter American Prairie Reserve, en gruppe, der arbejder for at skabe det største vilde naturreservat i de nedre 48 stater.

American Prairie Bourbon Whiskey er tappet ved 46 % alkohol.

Priser til American Prairie:

  • Silver Medal – Bourbon – High Rye – Whiskeys of the World 2015
  • Double Gold Medal – Fifty Best 2015
  • 92 Points – The Tasting Pane

Penderyn Whiskey Portwood

Penderyn Distillery er kendt for deres lette og yderst frugtige destillat. De destillerer deres whisky på et unikt destilleringsapparat som er en hybrid mellem et pot still og et column still. På denne måde ender Penderyn Distillery med et destillat der er utroligt rent og let – faktisk trækker de deres alkohol ud ved 92% – det højeste i whiskyindustrien.

Det lette destillat gør, at aldringsprocessen bliver skruet i vejret. Lettere spiritusser har det med at modne hurtigere, og denne Portwood-udgave er da heller ingen undtagelse. Denne whisky har først lagret på brugte bourbonfade, hvorefter den har fået lov at hvile på brugte portvinsfade – og wow, den smager lækkert af portvin. Det frugtige destillat kombineret med bourbonfadene spiller utroligt flot sammen med det tungere og sødmefulde portvinsfad. Det smager gammelt og meget komplekst.

Whiskyen har en profil der minder om vanilje, karamel, rosin, demerarasukker og røde bær. En flot og elegant formet whisky, som mange vil synes om.

Penderyn Peated single malt Whiskey

Penderyn Distillery er kendt for deres lette og yderst frugtige destillat. De destillerer deres whisky på et unikt destilleringsapparat som er en hybrid mellem et pot still og et column still. På denne måde ender Penderyn Distillery med et destillat der er utroligt rent og let – faktisk trækker de deres alkohol ud ved 92% – det højeste i whiskyindustrien.

Penderyn Peated Single Malt Whisky fra Wales er blevet modnet i ex-bourbon fade og tidligere brugte skotsk peated whisky fade, der giver whisky’en en let røget karakter. Penderyn Peated har noter af røg, vanilje, æble og citrus, og det er en “limited edition” med ca. 5.000 flasker om året.

Arran Whisky

Whisky

Stauning Whiskey, Rye

I butikken forhandler vi Stauning whiskey. Når vi får hjem er det først til mølle, da whiskeyen næsten ofte er solgt, inden den kommer ind ad døren. Priserne varierer og whiskeyen er et samlerobjekt.

Stauning Whiskey, Kaos

Stauning Kaos whiskey. Whiskey for entusiaster og kendere. Det er med at være hurtig inden de er udsolgt.