Rom

Hos best by Henriette har vi et stort udvalg af dejlig rom. Vi har rom fra forskellige lande og med hver deres stilart, så der er mulighed for at finde lige præcis den du søger.

EMPEROR RUM SHERRY FINISH, Mauritius

Emperor Rum er destilleret og modnet på Mauritius, og produceret på en blanding af sukkerrørssaft og sukkerrørsmelasse. I denne romserie blander man altså stilarterne, hvilket skaber en helt speciel smagskombination, som sjældent ses i romverdenen. Emperor Rum Sherry Finish er en sødmefuld rom, slutteligt modnet på sherry-tønder og tappet ved 40 % alkohol. Rommen tilbyder smagsnoter af karamelliseret frugt, chokolade, krydderier, vanilje og frugtig sherry.

Alc. Vol. 40 %

EMPEROR RUM HERITAGE, Mauritius.

Emperor Rum er destilleret og modnet på Mauritius, og produceret på en blanding af sukkerrørssaft og sukkerrørsmelasse. I denne romserie blander man altså stilarterne, hvilket skaber en helt speciel smagskombination, som sjældent ses i romverdenen. Emperor Rum Heritage er en sødmefuld rom tappet ved 40 % alkohol, og tilbyder smagsnoter af mørk chokolade, kaffe, godt med egetræ, krydderier, syrlige elementer fra den friske sukkerrørssaft samt masser af frugt.

Alc. Vol. 40 %

EMPEROR RUM ROYAL SPICED, Mauritius.

Emperor Rum er destilleret og modnet på Mauritius, og produceret på en blanding af sukkerrørssaft og sukkerrørsmelasse. I denne romserie blandes stilarterne, hvilket skaber en helt speciel smagskombination, som sjældent ses i romverdenen. Emperor Rum Royal Spiced er en krydderrom, som er tilført forskellige krydderier såsom kardemomme, kanel og stjerne anis. Krydderierne bliver langsomt macereret i rommen, og under denne proces optager rommen nogle af krydderiernes karakterer. Dette giver en rom som tilbyder en sød og krydret smagsprofil med smagsnoter af de brugte krydderier. Dette er en krydderrom i harmoni, og som er tro overfor rommen, med en flot balance herimellem.

Alc. Vol. 40 %

BAYOU RUM SINGLE BARREL, Louisiana

Bayou Louisiana Single Barrel Rum #2 er en modnet rom, som har ligget på brugte rødvins-tønder i 3 år – denne rom er ikke modnet på solera-systemet, og skiller sig på denne måde ud fra de øvrige aftapninger i serien. Den høje varme i Louisiana påvirker modningen af rommen i en meget positiv retning, og giver hurtig rommen en meget moden smag. Dette kommer til udtryk i oplevelsenaf rommen som er blød, afrundet og kompleks, med en yderst velintegreret alkoholfornemmelse. At rommen er modnet på brugte fade hvorpå der tidligere har ligget rødvin, giver tilmed en meget frugtig smagsprofil til rommen.

Rommen dufter krydret af røde bær, let krydret figner – derudover tropisk frugt og brændt egetræ. Smagen er fed og fyldig og meget sødmefuld uden tilsat sukker.

Alc. Vol. 40 %

BAYOU RUM XO MARDI GRAS, Louisiana

 Bayou Louisiana XO Mardi Gras Rum er en modnet rom, som har ligget på brugte bourbon-tønder i op til 6 år, og som slutteligt er modnet i brugte sherry-tønder. Den høje varme i Louisiana påvirker modningen af rommen i en meget positiv retning, og giver hurtigt rommen en meget moden smag. Dette komme til udtryk i oplevelsen af rommen som er blød, afrundet og kompleks, med en yderst velintegreret alkoholfornemmelse.

Rommen dufter særligt af stenfrugt såsom abrikos, blomme og fersken – derudover findes der også varme krydderier og brændt egetræ samt et hint af sød sherry. Smagen er fed, fyldig og meget kompleks. det er ganske enkelt en fantastisk rom med en flot, naturlig sødme

Alc. Vol. 40 %

PUNTACANA ROM TESORO, Dominikanske republik

Denne dybmørke rom er en blanding af unge og ældre destillater, som er blandet med en moder-rom (som har en gennemsnitlig lagringsalder på 25 år) og forskellige Solera-lagrede rom. Denne fusion af forskellige rom er nøje udvalgt og blandet af Oliver & Oliver blendere, hvorefter romblendet færdiglagres 12-20 år på amerikanske egetræsfade efter solera-metoden. Denne meget specielle rom har efterfølgende afsluttet sin lagring på single malt whiskyfade fra den skotske whiskyproducent Tomatin.

Denne rom har en duft af eg, sukkerrør og karamel. Smagen åbner op med en umiddelbar sødme, der bliver efterfulgt af en tydelig smag af malt og eg i perfekt balance med de mere traditionelle rom-aromaer som karamel og tobak.

Alc. Vol. 38 %

PUNTACANA CLUB ESPLENDIDO V.S, Dominikanske republik

Denne dybmørke rom er en blanding af unge og ældre destillater, som er blandet med en moder-rom (som har en gennemsnitlig lageringsalder på 25 år) og forskellige Solera-lagrede rom. Denne fusion af forskellige rom er nøje udvalgt og blandet af Oliver & Oliver blendere, hvorefter romblendet færdiglagers 12-20 år på amerikanske egetræsfade efter Solera-metoden. Denne rom hedder Esplendido, som kan oversættes som “fremragende”, og det er også en rom, der understøtter påstanden.

Denne rom har en indbydende duft af sødt bagværk og toffee. En stor rom med en bredspektret smagssammensætning, der kan beskrives som brun farin og fed bourbon vanilje i harmonisk samspil med smagen af amerikansk eg. Eftersmagen har noter af ristet johannesbrød, kanel og karamelliseret frugt. En Premium rom som bør nydes rent.

Alc. Vol. 38 %

ESPERO COCONUT & RUM, Den Dominikanske Republik

Coconut & Rum er en fyldig mørk romlikør fra Den Dominikanske Republik, som på trods af sin sødme fra Caribiske kokosnødder holder en alkoholstyrke på 40 %.

Ron Espero Coconut & Rum har vundet guld ved Vienna Rum festival 2022.

Alc. Vol. 40 %

ESPERO COFFEE & RUM, Den Dominikanske Republik

Produktionen af Espero Coffee & Rum, starter med de fineste nicaraguanske kaffebønner fra Matagalpa-området, der ristes til perfektion. De nøje udvalgte kaffebønner males derefter i hånden, sammen med eksotiske vanille-stænger fra Den Dominikanske Republik. Blandingen bliver derefter langsomt koldbrygget for at udtrække den glatte intense kaffesmag og naturlige sødme, og udelade den bitterhed som opvarmet brygning ellers udleder. Den lækre koldbryggede kaffe blandes med 7 år gammel rom fra Den Dominikanske Republik i små batches af Espero Coffee & Rum. Rommen er så naturligt sød, at der kun skal tilføjes et strejf af ren rørsukker. Resultatet er en fremragende kaffelikør baseret på lagret rom. Smagen er en karakteristisk naturlig kaffesmag og perfekte hints af vanille-sødme og den gamle rom.

Alc. Vol. 40 %

ESPERO CARIBBEAN ORANGE, Den Dominikanske Republik (midlertidig udsolgt)

Delikat mørk orange-likør lavet på en dejlig mørk lagret rom fra Den Dominikanske Republik. Likøren har rommens originale alkohol indhold på 40%. Ubehandlet appelsinskal tilsættes til rommen, hvilket gør det til en meget interessant likør, egnet som aperitif eller som ingrediens i cocktails. En perfekt blanding af udsøgte 7-12 år gamle dominikanske rom, lagret i Solera-systemer. Kombinationen af blid sødme, en vidunderlig duft med et strejf af orange understreget af en stærk rom, gør den til en ideel og usædvanlig aperitif.

Alc. Vol. 40 %

RON LA CRUS RESERVA DE LA CASA 21 AÑOS, Panama

Skønneste rom fra Panama med en behaglig smag og sødme. Rommen er lagret 21 år på gamle egetræsfade der tidligere har indeholdt bourbon. Smuk mørk rav farve med dufte af krydderier, tobak og urter. I smagen fornemmer man tørrede frugt og chokolade så lækker sød og balanceret. En vedvarende eftersmag med noter af egetræ.

Alc. Vol. 40 %

QUORHUM 12 NOIR DENMARK EDITION, Den Dominikanske Republik

Denne enestående flaske er nænsomt sammensat af forskellige romdestillater på Den Dominikanske Republik, af de legendariske Oliver Rums. Med Quorhum 12 Noir Denmark Edition søger Máximo tilbage til rødderne, i et utroligt vellykket forsøg på, at kreere en spiritus som Oliver Rums engang var berømte for.

Duften indeholder noter af voluminøs toffee, kandiseret appelsin, dyb og moden frugt samt ristede kaffebønner. Smagen er meget sødmefuld og mørk, og spiller på alle tangenter; julekrydderier, krydderkage, varm frugt og samtidig med en lækker og balanceskabende alkoholfornemmelse.

Alc. Vol. 40 %

RON QUORHUM 30 ANIVERSARIO OPORTO FINISK, Den Dominikanske Republik

Her får du den populære og klassiske Ron Quorhum 30 Aniversario med en yderligere lagring på tønder, der tidligere har indeholdt portvin. Normalt lagres portvin på store egetræsfade som kan indeholde omkring 500-550 liter portvin. Tømmer man fadet vil der stadig sidde portvinsrester i egetræets struktur, hvilket videregives til rommen, når man på ny har fyldt fadet op. Det betyder altså, at rommen som nu ligger på det brugte portvinsfad optager nogle af de smagselementer som portvinen besidder. Dette kaldes en finish/afslutning, og det er Ron Quorhum 30 Aniversario Oporto Finish er et lysende eksempel på.

Med smagen af de klassiske elementer fra Ron Quorhum 30 Aniversario som flødekaramel, honning, appelsinskal, egetræ og kaffe integreres de rødlige og sødmefulde smagsnuancer fra portvinsfadet på smukkeste vis. De friske citruselementer som findes i originalen akkompagneres af en dyb og bærpræget karakter.

Alc. Vol. 40 %

RON QUORHUM 30 ANIVERSARIO CASK STRENGTH, Den Dominikanske Republik

Oliver & Oliver har lanceret Ron Quorhum 30 Aniversario Cask Strength – den første officielle rom fra Oliver & Oliver på over 43% alkohol! I denne udgave af Ron Quorhum 30 Aniversario, er der ikke tilsat vand efter fadlagringen, hvilket medfører 10% mere alkohol end ved den normale aftapning, som er flasket ved 40% alkohol. Nok er der mere alkohol i denne aftapning, men det betyder mere smag i rommen, der ikke alene vil opleves dybere, men også mere kompleks end den originale Quorhum 30 Aniversario. Du får en eksplosion af flødekaramel, honning, appelsinskal, egetræ og kaffe samt en enormt lang eftersmag. Ron Quorhum 30 Aniversario Cask Strength er den naturlige udvikling for alle der elsker Ron Quorhum 30 Aniversario på 40%.

Mere alkohol. Mere smag. Mere Quorhum!

Alc. Vol. 50 %

BÃVARO GRAND BRULÉE ULTRA PREMIUM, Den Dominikanske republik

Bávaro er en spiritus baseret på rom, og er produceret af Oliver Rums, som ligeledes står bag bl.a. Ron Quorhum, Puntacana Club og Oliver’s Exquisito. Bávaro er lagret, blendet og tappet af Oliver & Oliver på Den Dominikanske Republik. Dette firma er kendt for at opkøbe rom fra de omkringliggende romproducenter i nabolandene for selv at bearbejde destillater. Oliver & Oliver får bl.a. deres destillater fra Guatemala, Trinidad, Nicaragua og Colombia.

Bávaro Grand Brulée Ultra Premium er blevet lagret i op til 12 år på brugte amerikanske egetræsfade, som tidligere har indeholdt bourbon-whisky. Denne spiritus er meget sødmefuld og henvender sig til dem som godt kan lide rom med sødme. Smagsprofilen er præget af brændt karamel, creme brulee, vanilje, tropisk frugt og egetræ.

Alc. Vol. 38 %

RON IZALCO RUM 10 YEAR BLEND, Mellem America

Ron Izalco er en sødmefuld og klassisk rom, som først vækker dine sanser med en frugtagtig aroma, der minder om abrikoser, svesker, honning, karamel og brunt rørsukker. Smagen starter blødt og sødt, og udfordrer langsomt med en kompleks fyldighed med undertoner af amerikansk egetræ og sød pibetobak. Eftersmagen er lang og kombinerer perfekt rommens rige smag med den direkte sødme, hvilket resulterer i en smagsoplevelse, der giver lyst til mere. Rommen har fadlagret i minimum 10 år under tropisk varme, og er 100% lagret i troperne. Til fadlagringen har man udelukkende brugt ex-bourbonfade fra USA. Ron Izalco Aged 10 Years er et blend af Centralamerikas fineste lagrede rom. I blendet finder man rom fra henholdsvis Nicaragua, Guatemala og Panama.

Ron Izalco-brandet har hovedsæde i Los Angeles, og er ejet af Mr. Karthik Sudhir. I 2018 vandt Ron Izalco Aged 10 Years guldmedalje i kategorien ”8 years and above” ved The San Francisco World Spirits Competition, en af verdens mest prestigefyldte spirituskonkurrencer, hvor over 2400 prøver bliver indsendt hvert år.

Alc. Vol. 43 %

BELIZEAN BLUE SIGNATURE BLENDE “ÅRETS ROM 2023”, Caribien

Belizean Blue er en lækker svagt sødlig rom, der er lagret i Belize i mere end 7 år på amerikanske bourbon fade. Smagen er sød og krydret med et dejligt strejf af kokos og vanilje. En skøn rom, der kan nydes som den er, ligesom den også er en fremragende rum at anvende i cocktails.

Alc. Vol. 40 %

DON PAPA BAROKO, Filippinerne

Legenden om Don Papa har sit udspring på øen Negros, der på lokalt tungemål omtales som Sugarlandia. Sugarlandias frugtbare vidder er dækket af sukkerrørsmarker, vildt planteliv og vulkaner, men også mystik og historie. Det er på denne uberørte plet i Stillehavet at Don Papa destilleres på den fineste sukkerrørsmelasse inden det lagres ved foden af Mt. Kanlaon – den ulmende vulkan. Efter endt modning på fade bygget af amerikansk hvideg fra USA’s bedste egetræsskove, skabes Don Papa slutteligt af deres master blender, der som en alkymist skaber magi på flaske. Don Papa er essensen af Sugarlandia.

Don Papa Baroko er den seneste tilføjelse til Sugarlandias voksende familie af sødmefuld nektar, og er et ekstraordinært sansebombardement, der starter med at forkæle næsen med noter af intens vanilje og tropiske frugter før den eksploderer i munden med endnu mere sød vanilje, citrus og bananer svøbt i mørk farin. Don Papa Baroko forlader dig først længe efter med en følelse af varme, velbehag og drømme om at befinde sig i hjertet af Sugarlandias eventyrlige ø-paradis.

Alc. Vol. 40 %

DON PAPA SINGLE ISLAND RUM, Filippinerne

Don Papa er den originale ’single island rum’ fra Filippinerne, inspireret af Papa Isio, som var revolutionshelt og shaman på øen Negros, hvor rommen er produceret. Don Papa 7  Year Old Rum er blevet modnet ved foden af Kanlaon-bjerget i tønder af amerikansk egetræ som tidligere har indeholdt bourbon whiskey og rødvin fra Rioja. Denne modningsproces tilfører en dyb og krydret smag til rommen. Rommen er blevet modnet i minimum syv år i det tropiske klima på Negros i Filippinerne.

Med en duft af citrusskal, mango og ristede hasselnødder byder smagen på frugt, vaniljecreme og mørk karamel. Den lange og bløde eftersmag er præget af ristet egetræ, og rommen egner sig perfekt til at nyde rent.

Alc. Vol. 40 %

ALTA GAMA BRUT NATURE RUM, Guyana

Dette fine spektrum af rom er blevet alderen fra 5 til 15 år i troperne i Guyana. Blandingen består af lagrede melassebaserede rom destilleret af de tre ikoniske stillbilleder; Port Mourant, Enmore & Uitvlugt. Rommen lagres på ex-bourbonfade af amerikansk hvid eg. Der er tilsat 0 g/l sukker til denne rom. Det er en tør rom med noter af brændt Demerara sukker, lakrids, appelsinskal og et strejf af eg. Alta Gama Single Blended Guyana Rum fanger virkelig hjertet og sjælen i autentisk guyansk rom.

Alc. Vol. 41 %

ALTA GAMA EXTRA-SEC RUM, Guyana

Dette fine spektrum af rom er blevet alderen fra 5 til 15 år i troperne i Guyana. Blandingen består af lagrede melassebaserede rom destilleret af de tre ikoniske stillbilleder; Port Mourant, Enmore & Uitvlugt. Rommen lagres på ex-bourbonfade af amerikansk hvid eg. Der er tilsat 15 g/l sukker til denne rom. Det er en ret sød rom med noter af brændt Demerara sukker, lakrids, appelsinskal og et strejf af eg. Alta Gama Single Blended Guyana Rum fanger virkelig hjertet og sjælen i autentisk guyansk rom.

Alc. Vol. 41 %

ALTA GAMA SEC RUM, Guyana

Dette fine spektrum af rom er blevet alderen fra 5 til 15 år i troperne i Guyana. Blandingen består af lagrede melassebaserede rom destilleret af de tre ikoniske stillbilleder; Port Mourant, Enmore & Uitvlugt. Rommen lagres på ex-bourbonfade af amerikansk hvid eg. Der er tilsat 25 g/l sukker til denne rom. Det er en ret sød rom med noter af brændt Demerara sukker, lakrids, appelsinskal og et strejf af eg. Alta Gama Single Blended Guyana Rum fanger virkelig hjertet og sjælen i autentisk guyansk rom.

Alc. Vol. 41 %

ALTA GAMA DEMI-SEC RUM, Guyana

Dette fine spektrum af rom er blevet alderen fra 5 til 15 år i troperne i Guyana. Blandingen består af lagrede melassebaserede rom destilleret af de tre ikoniske stillbilleder; Port Mourant, Enmore & Uitvlugt. Rommen lagres på ex-bourbonfade af amerikansk hvid eg. Der er tilsat 35 g/l sukker til denne rom. Det er en ret sød rom med noter af brændt Demerara sukker, lakrids, appelsinskal og et strejf af eg. Alta Gama Single Blended Guyana Rum fanger virkelig hjertet og sjælen i autentisk guyansk rom.

Inden for Alta Gama Rum Series No. 1 kan du finde fire rom med forskellige mængder tilsat sukker. Brut Nature Edition har 0 gram tilsat, Extra-Sec har 15 gram tilføjet, Sec har 25 gram og Demi-Sec indeholder 35 gram sukker. Det er den samme blanding af rom med forskellige mængder tilsat sukker. Alta Gama Rum Series No. 1 belyser virkelig indflydelsen fra sukkertilsætning til rom generelt. Du kan bestemme niveauet af sødme for dig selv.

Alc. Vol. 41 %

RON OCUMARE BLANCO, Venezuela

Denne fremragende hvide Ocumare rom er særdeles velegnet i drinks som, Mojitos, Ron Collins eller Daiquiris.

Rommen er lagret i minimum 2 år som reglerne i Venezuela foreskriver. Farven der opstår under fadlageringen fjernes derefter ved filtrering, hvilket gør dette til en hvid rom med en silkeblød tekstur. Hvis man vælger at drikke rommen rent kan noter af kokos, melasse og vanilje findes. Denne rom er måske verdens bedste hvide rom, og vandt da også BEST IN CLASS ved Miami Rum Fest 2015.

Alc. Vol. 40 %

Nimbus Rom og likør

Nimbus rom, Sherry cask
Blød og rund mørk rom. Rommen er lagret i Danmark på 10 liters sherry tønder, der også har været brugt til whiskey.
En rom med noter af eksotisk frugt og noter af vanillie, lidt sort peber og et lille hint af ingefær.
Alkohol 37,5%

Nimbus Blomme Rom sauternes cask
Sød, blød og rund dessertvin lavet på rom og koldpressede blommer. En dessertvin på rom med intens fedme og sødme fra blommer og med noter af honning, rosin og vanilliefra sauternesfadet, hvor den er lagret. Der er også en note af søet mørk karamel.
Alkohol 20%

Nimbus jordbærlikør
En jordbærlikør lavet på rom, jordbær og hyldeblomst. En klassisk dansk sommer kombination.
Likøren er sødmefuld i kombinationen af hyld og koldtpressede jordbær, men tilsat syrlige citrus noter der giver likøren et friskt twist.
Likøren er sødmefuld, frugtig og frisk og smager og dufter af dansk sommer.
Alkohol 20%