Rom

Hos best by Henriette har vi et stort udvalg af dejlig rom.

Fox Denton dark lantern Rum.

Dark Lantern er en likør baseret på rom, som særligt fanger smagen af ”Rum & Raisin”.
Smagen er rig og fyldig og fungerer fremragende i en Espresso Martini, Dark & Stormy eller Rum Old Fashioned.

Den kan også sagtens nydes rent, hvor næsen er fuld af karamel og eksotisk krydderi. Smagen er præget af figen og rosin med en lang og varm finish.

Denne likør er tappet ved 31 % alkohol.

Nimbus Rom og likør

Nimbus rom, Sherry cask
Blød og rund mørk rom. Rommen er lagret i Danmark på 10 liters sherry tønder, der også har været brugt til whiskey.
En rom med noter af eksotisk frugt og noter af vanillie, lidt sort peber og et lille hint af ingefær.
Alkohol 37,5%

Nimbus Blomme Rom sauternes cask
Sød, blød og rund dessertvin lavet på rom og koldpressede blommer. En dessertvin på rom med intens fedme og sødme fra blommer og med noter af honning, rosin og vanilliefra sauternesfadet, hvor den er lagret. Der er også en note af søet mørk karamel.
Alkohol 20%

Nimbus jordbærlikør
En jordbærlikør lavet på rom, jordbær og hyldeblomst. En klassisk dansk sommer kombination.
Likøren er sødmefuld i kombinationen af hyld og koldtpressede jordbær, men tilsat syrlige citrus noter der giver likøren et friskt twist.
Likøren er sødmefuld, frugtig og frisk og smager og dufter af dansk sommer.
Alkohol 20%

´best by Henriette´10 års jubilæums rom

I anledningen af butikkens 10 års jubilæu, har vi fået lavet vores helt egen rom.
Rommen er sød og har enm dejlig afrundet og velafbalanceret smag.
En fantastisk god rom fra Venezuela.

Flaskens etiket er malet af den lokale kunstner Elisabeth Agerskov.

Emperor Rum Heritage.

Emperor Rum er destilleret og modnet på Mauritius, og produceret på en blanding af sukkerrørssaft og sukkerrørsmelasse. I denne romserie blander man altså stilarterne, hvilket skaber en helt speciel smagskombination, som sjældent ses i romverdenen.

Emperor Rum Heritage er en sødmefuld rom tappet ved 40 % alkohol, og tilbyder smagsnoter af mørk chokolade, kaffe, godt med egetræ, krydderier, syrlige elementer fra den friske sukkerrørssaft samt masser af frugt.

Emperor rum sherry finish

Emperor Rum er destilleret og modnet på Mauritius, og produceret på en blanding af sukkerrørssaft og sukkerrørsmelasse.

I denne romserie blander man altså stilarterne, hvilket skaber en helt speciel smagskombination, som sjældent ses i romverdenen.

Emperor Rum Sherry Finish er en sødmefuld rom, slutteligt modnet på sherry-tønder og tappet ved 40 % alkohol. Rommen tilbyder smagsnoter af karamelliseret frugt, chokolade, krydderier, vanilje og frugtig sherry.

Oliver’s Exquisito 1990 Vintage Solera Rum

Super elegant repræsentant for den Spansk/ Cubanske stilart, melasse baseret, kolonne destilleret rom fra Den Dominikanske Republik, lagret og blendet af Oliver & Olivers Cubanske “Roneros”. Basen for denne rom er et destillat fra 1990, blendet med en moderrom, med en gennemsnitsalder på mellem 15-25 år, inden blandingen er overført til solerasystemet.

Duftindtrykket starter med en meget let duft af tobak, efterfulgt af sød vanilje og masser af citrusfrugt. En meget velafbalanceret smag af karamelliseret æble, ristede nødder, egetræ samt fine hint af mokka.
Vandt dobbelt Guld i kategorien Super Premium (over 21 års lagring) på Rum kongressen i Madrid 2013

Ron Izalco Rum 10 year blend-

Ron Izalco er en sødmefuld og klassisk rom, som først vækker dine sanser med en frugtagtig aroma, der minder om abrikoser, svesker, honning, karamel og brunt rørsukker. Smagen starter blødt og sødt, og udfordrer langsomt med en kompleks fyldighed med undertoner af amerikansk egetræ og sød pibetobak. Eftersmagen er lang og kombinerer perfekt rommens rige smag med den direkte sødme, hvilket resulterer i en smagsoplevelse, der giver lyst til mere.

Rommen har fadlagret i minimum 10 år under tropisk varme, og er 100% lagret i troperne. Til fadlagringen har man udelukkende brugt ex-bourbonfade fra USA. Ron Izalco Aged 10 Years er et blend af Centralamerikas fineste lagrede rom. I blendet finder man rom fra henholdsvis Nicaragua, Guatemala og Panama.

Ron Izalco-brandet har hovedsæde i Los Angeles, og er ejet af Mr. Karthik Sudhir. I 2018 vandt Ron Izalco Aged 10 Years guldmedalje i kategorien ”8 years and above” ved The San Francisco World Spirits Competition, en af verdens mest prestigefyldte spirituskonkurrencer, hvor over 2400 prøver bliver indsendt hvert år.

Emperor Rum Royal spiced.

Emperor Rum er destilleret og modnet på Mauritius, og produceret på en blanding af sukkerrørssaft og sukkerrørsmelasse. I denne romserie blandes stilarterne, hvilket skaber en helt speciel smagskombination, som sjældent ses i romverdenen.

Emperor Rum Royal Spiced er en krydderrom, som er tilført forskellige krydderier såsom kardemomme, kanel og stjerne anis. Krydderierne bliver langsomt macereret i rommen, og under denne proces optager rommen nogle af krydderiernes karakterer.

Dette giver en rom som tilbyder en sød og krydret smagsprofil med smagsnoter af de brugte krydderier.

Dette er en krydderrom i harmoni, og som er tro overfor rommen, med en flot balance herimellem.

Alta Gama Rom

Ron Espero års Rom 2021

Denne gamle, og helt specielle rom, er blended og aftappet af den anerkendte producent Albert Michler Distillery – eksklusivt til det danske marked.
Rommen er en kombination af destillater, der er udvalgt fra forskellige destillerier fra Barbados, Trinidad, Guyana og Den Dominikanske Republik. Rommen fra de forskellige fade har en alder fra 8 til 18 år, og gennemsnitsalderen på rommen er omkring 15 år. Kombinationen af lagring på bourbon- og sherryfade har givet Real Danesa en god fedme og en dejlig struktur.
Rommen har en dejlig delikat aroma med et strejf af tropiske frugter.
Smagen er sødlig, blød og afrundet med en lækker vedhængende eftersmag af sød lynghonning og sarte krydderier.

Bayou Rum

 Bayou Distillery ligger i byen Lacassine i delstaten Louisianna og blev etableret af tre venner tilbage i 2013. Deres rom er produceret på lokal sukkerrørsmelasse, destilleret på små batch-destilleringsapparater og modnet på amerikanske egetræsfade via solera-systemet, kendt fra sherry-produktion.

I butikken har vi tre forskellige varianter.

Bayou Rum Nardi Gras XO

 Bayou Distillery ligger i byen Lacassine og blev etableret af tre venner tilbage i 2013. Deres rom er produceret på lokal sukkerrørsmelasse, destilleret på små batch-destilleringsapparater og modnet på amerikanske egetræsfade via solera-systemet, kendt fra sherry-produktion.

Denne Mardi gras rom dufter særligt af stenfrugt såsom abrikos, blomme og fersken – derudover findes der også varme krydderier og brændt egetræ samt et hint af sød sherry. Smagen er fed, fyldig og meget kompleks – det er ganske enkelt en fantastisk rom med en flot, naturlig sødme.

Puntacana Rom Tesoro, Dominikanske republik

Puntacana Rum Tesoro er en 15 år gammen premium rom. Modnet i single malt whiskey fade fra Tomatin destilleriet.
Udover den typiske søde og frugtige duft og smag fornemmer man også en smule malt i denne fantastiske rom.