Dessertvin / Likør

Hos best by Henriette finder du et stort udvalg af dessertvine og likør.
Vi er altid klar til at vejlede dig, så du kan finde lige præcis den dessertvin der passer til dig.

SANTA SOFIA RECIOTO DELLA VALPOLICELLA, Italien

Denne dessertvin er produceret af druerne Corvina og Rondinella, der er dyrket på Santa Sofias egne vinmarker i Veneto-regionen i Italien. Druerne er håndplukkede, omhyggeligt udvalgt og har ligget 3 måneder til tørre.

Vinen har lagret 12 måneder på 225 l franske egetræsfade fra Allier samt 8-12 måneder på flasken inden frigivelsen.
Det er en flot rød dessertvin med kraftig rubinrød farve, marmeladeagtig duft samt fyldig, varm og silkeblød smag.

Alc. vol. 14 %

VIA ROMA CHOKOLADE – CHILI LIKØR, Italien

Denne dejlige Chokolade Chili Likør er fremstillet i Nord-Italien. En sød og delikat likør, som giver en øjeblikkelig nydelse, og efterfølgende en krydret eftersmag, som hurtigt hæver temperaturen. Kombinationen af ​​chokolade og chili skaber et unikt sødmefyldt fornøjelse, der er i stand til at glæde selv de mest passionerede og kræsne ganer.

Chokolade chili likøren er meget alsidig, drik den som den er, med flødeskum, i kaffen eller med en isterning, perfekt til desserter som f.eks pandekager, is, eller vendes i frugtsalaten.

Alc. vol. 25 %

HERMON MOSCATO dessertvin, Israel

Yderst delikat og let perlende dessertvin med utrolig flot farve og frisk duft af bl.a. lime, citrusfrugter og blomster.
Sød og fyldig smag af tropiske frugter samt en behagelig og vedvarende eftersmag.
100% Muscat Canelli druer.

Alc. vol. 6 %

YARDEN GALILEE – GALIÄA  MUSCAT, Golan højderne

RUPPERTSBERGER HOFSTÜCK RIESLING AUSLESE 2020, Tyskland

Denne vin er særdeles velegnet som en dessertvin. Vinen laves i de gode høstår på nøje udvalgte druer, som er fuldt modne. I denne Auslese får du en sød men frisk vin, med duft af citrusfrugter. Smagen er behagelig af honning og citrus med et hint af abrikoser. Afrundes med en let syre der får den til at fremstå harmonisk. Perfekt til dessert og ost.

Alc. vol. 9 %

MAXIME TRIJOL, PINEAU DES CHARENTES – BLANC, Frankrig

Denne fantastisk lækker Pineau er fra huset Maxime Trijol. En meget blød, frugtrig og velsmagende vin med en lang vedholdende eftersmag. En vin, der er meget anvendelig som aperitif, som en ledsager til desserten eller til næsten enhver slags ost, selv de mest kraftige blåskimmeloste.
Vinen er produceret på en kombination af druerne Ugni Blanc, Montils og Colombard. Pineau produceres ved at tilsætte Cognac (ved høj styrke) til den ikke færdiggærede vinmoste. Herefter lagres vinen 2 – 3 år.

Serveringstemperatur:
Pineau kan serveres ved forskellig temperatur afhængig af anledning og mad:

  • 5-8 grader som en god aperitif
  • 10-12 grader til Foie Gras eller Melon / skinke
  • 5-17 grader til ost, i særdeleshed blåskimmel oste

Alc. vol. 17 %

MAXIME TRIJOL, PINEAU DES CHARENTES – ROUGE, Frankrig

Denne vin er en sprød og frisk rød Pineau des Charentes fra cognachuset Maxime Trijol. Normalt er Pineau hvid (og produceret på grønne druer). Denne vin er rød (og dermed produceret på blå druer). Det er lidt af en sjældenhed.
Vinen er produceret på en kombination af druerne Merlot, Cabernet Franc og Cabernet sauvignon. Pineau des Charentes produceres ved at tilsætte Cognac (ved høj styrke) til den ikke færdiggærede vinmoste. Herefter lagres vinen 2 – 3 år.

Serveringstemperatur:
Pineau kan serveres ved forskellig temperatur afhængig af anledning og mad:

  • 5-8 grader som en god aperitif
  • 10-12 grader til Foie Gras eller Melon / skinke
  • 5-17 grader til ost i særdeleshed blåskimmel oste

Alc. vol. 17 %

BLUE MOSCATEL, Spanien

Denne skønne dessertvin er produceret af Moscatel-druer, der er dyrket i området Vino de la Tierra de Castilla i Spanien. Vinen har udelukkende været lagret i ståltanke. Det er en flot dessertvin med klar, lys, gul farve, intens og kompleks duft af rosenblade, jasmin og hvide frugter som fersken og abrikos, vinen har en rund og silkeblød smag med en behagelig sødme og friskhed efterfulgt af en lang og behagelig eftersmag.

Alc. vol. 11 %

NIMBUS BLOMME ROM

Sød, blød og rund dessertvin lavet på rom og koldpressede blommer. Dessertvinen har fået et såkaldt finish på 100 liters sauternes tønder, der har været brugt til at lagre den søde vin, sauternes.  En dessertvin på rom med intens fedme og sødme fra blommer med noter af honning, rosin og vanilje fra sauternesfadet, hvor den er lagret, samt sødet med mørk karamel.

Særdeles velegnet til søde desserter, gerne med chokolade, men også perfekt til stærke og kraftige oste samt lækker til kaffen.

Alc. vol. 20 %

NIMBUS JORDBÆRLIKØR

En jordbærlikør lavet på rom, jordbær og hyldeblomst. En klassisk dansk sommer kombination. Likøren er sødmefuld i kombinationen af hyldeblomst og koldpressede jordbær, med tilsat syrlige citrus noter der giver likøren et friskt twist. Likøren er sødmefuld, frugtig og frisk og smager og dufter af dansk sommer.
Likøren smager fantastisk on the rocks med massere af is, perfekt til desserter med is eller til jordbær med fløde. Den er ligeledes oplagt som velkomstdrink blandet med en mousserende vin eller en god tonic.

Alc. vol. 20 %

TEQUILA 38 BLACK, CHOKOLADE LIKØR (midlertidig udsolgt)

Her får du en enestående chokoladelikør lavet på en base af ægte mexicansk tequila. Tequila 38 Black Chocolate Cream Liqueur kombinerer den friske og vegetabilske smag af tequila med den mørke og lækre smag af chokolade. Likøren byder på smagsnoter som kakao, cremet vanilje, honning og frisk agave.

Denne chokoladelikør nydes optimalt over is eller afkølet direkte fra køleskabet. Den ledsages særdeles godt af chokoladedesserter og andre søde sager.

Tequila Black 38 er en prisvindende likør som har vundet guld i “world liquer awards 22”.

Alc. vol. 17 %